Over ons

De stichting die actie onderneemt

Tijdens onze cases doen we veel kennis op over hoe UAM in de praktijk werkt. Deze kennis willen we graag overdragen aan de industrie om te zorgen voor een gezond UAM-ecosysteem.

Drone with cargo ship on background
Missie en visie

Missie

Onbemande luchtvaart in het algemeen, en Urban Air Mobility (UAM) in het bijzonder, gaan impact hebben op onze maatschappij en economie. Marktpartijen en overheden hebben de kans om met AAM nieuwe toegevoegde waarde te leveren. Stichting Dutch Drone Delta maakt het ecosysteem voor Urban Air Mobility mogelijk in Nederland, opdat marktpartijen en overheden nieuwe toegevoegde waarde kunnen leveren in een duurzame en moderne economie.

Visie

In 2025 een gezond UAM-ecosysteem waarin Nederlandse publieke en private organisaties duurzaam bijdragen aan maatschappij en economie met exportwaardige producten en diensten, passende juridische randvoorwaarden, voldoende adequaat en veilig ingericht luchtruim en passende infrastructuur op de grond voor duurzame mobiliteitsoplossingen voor data, diensten en goederen (personen na 2025).

Onze aanpak

Usecase sessies

Er wordt gekeken naar welke cases er nog nodig zijn, en partners stellen hun cases voor.

Kernbestuur

Bij het kernbestuur wordt dit besproken, en er wordt eventueel een budget vrijgesteld.

Voorbereiding en uitvoering

De trekkers van de case bereiden de case voor en zorgen voor de uitvoering.

Verslag

Achteraf wordt er een verslag geschreven over de bevindingen.

Ontmoet de partners

Iedere partner beschikt over expertise en draagt op zijn eigen unieke manier bij. Benieuwd naar wie wat precies doet? Klik op het logo en leer meer!

Kern partners

Reguliere partners

Scroll naar boven