Medical Drone Service

Het Havenbedrijf Rotterdam, ook wel bekend als de Port of Rotterdam (PoR), is een van de grootste havens in Europa en fungeert als havenautoriteit. De diversiteit binnen deze haven, zowel wat betreft bedrijven die zich hier bevinden, als de stedelijke omgeving, brengt veel voordelen met zich mee voor de DDD.

ANWB logo

Over Medical Drone Service

De Medical Drone Service is een gezamenlijk initiatief van de ANWB (Medical Air Assistance) en PostNL Health. Samen met verschillende (zorg) partners wordt onderzocht hoe drones kunnen bijdragen aan het leveren van gezondheidszorg op de juiste plek en op de juiste tijd. De ambitie van Medical Drone Service is om door inzet van innovatieve mobiliteitsoplossingen bij te dragen aan het toegankelijk en beschikbaar houden van de zorg voor heel Nederland. Met de inzet van drones is het doel om de zorg sneller en dichter in de buurt van de patiënt te brengen en de verbinding tussen de zorginstellingen in Nederland te versterken. Denk hierbij aan zaken zoals het vervoeren van bloed, medicaties en diagnostische samples. Hierbij kan de drone de snelste en kortst mogelijke route vliegen door de lucht.

ANWB drone weiland

Expertises

De vraag naar zorg op maat neemt steeds verder toe, terwijl de bereikbaarheid van ziekenhuizen en zorglocaties steeds verder afneemt. Met de inzet van (BVLOS) drones onderzoekt Medical Drone Service hoe de zorg sneller en dichter in de buurt van de patiënt gebracht kan worden. 

Een sterke samenwerking

Medical Drone Service is een initiatief van zowel de ANWB als PostNL. Beide zijn al actief in respectievelijk de luchtvaart en de zorg.

Maatschappelijke relevantie

Medical Drone Service voegt maatschappelijke relevantie toe aan de cases waar zij aan deelnemen.

Ervaren operators

Met BVLOS in hun achterhoofd is de Medical Drone Service een ervaren operator met veel uitgevoerde onderzoeken naar dit idee.

ANWB medical drone met ambulance helicopter

Het belang van LVNL om lid te zijn van de Dutch Drone Delta

Als operator zijn wij en onze klanten de laatste schakel in de keten van partners. Als einde van een lange ketting, hebben we alle partners nodig om succesvol te zijn. Van drone-leverancier tot verkeersleiding. Zo kan onze operatie alleen een succes worden wanneer bemand en onbemand vliegverkeer op een gecontroleerde manier gecombineerd kunnen worden en dit op een veilige, efficiënte en maatschappelijk gewenste manier gebeurd. Dutch Drone Delta heeft voor ons een platform gecreëerd waar wij gezamenlijk met de andere partners aan deze doelstellingen kunnen werken.

Cases

Cases waar de ANWB bij betrokken is

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek Eindrapport-arbeidsmarktonderzoek-drone-industrie-9-februari-2023Downloaden

Ga naar case
Partners Dutch Drone Delta te gast bij BNR Eyeopeners

Partners Dutch Drone Delta te...

Zou jij in een drone-taxi stappen? In deze podcast van BNR Eyeopeners waren Stephan van....

Ga naar case
Test luchtverkeersleidingsinstructies aan dronebestuurder via GoDrone app succesvol

Test luchtverkeersleidingsinstructies aan dronebestuurder via...

Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft in samenwerking met de Dutch Drone Delta een succesvolle test uitgevoerd,....

Ga naar case
Scroll naar boven