MBO College Airport

MBO College Airport wil onderdeel zijn van de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen. Ze bereiden de studenten voor om in deze sectoren te kunnen werken.

ROCvA_logo_MBO_Airport_LIJN_RGB - Offenga Racing

Over MBO College Airport

MBO College Airport wil zich ontwikkelen tot een volwaardig recruitmentcentrum voor de drone-industrie en bedrijven die drones gebruiken in hun bedrijfsactiviteiten. De school heeft in april 2021 zijn drone-activiteiten verhuisd naar Unmanned Valley – het fieldlab voor sensorgerelateerde technologieën en toepassingen op voormalig marinevliegkamp Valkenburg in Katwijk. Vanaf schooljaar 2021-2022 start een vierjarige BOL drone-opleiding Drone Engineering & Operations. MBO College Airport is hiermee de eerste mbo-instelling die een dergelijke opleiding aanbiedt.

Expertise

MBO College Airport zoekt heel nadrukkelijk de kruisbestuiving en wisselwerking met het werkveld. Docenten en studenten willen onderdeel zijn van de laatste technologische ontwikkelingen en toepassingen. Met de komst van MBO College Airport verbreden we onze aansluiting met het publiek onderwijs en halen we de werknemers van de toekomst hierheen. Dit is goed voor het Unmanned Valley-ecosysteem en de Nederlandse dronesector.

Het belang van MBO College Airport om lid te zijn van de Dutch Drone Delta

Wij zetten nadrukkelijk in op co-creatie zodat studenten de beste kwalificaties hebben als zij hun diploma halen. Het partnerschap met DDD is daarom logisch om ons drone-onderwijs hiermee een enorme boost te geven. De mogelijkheden zijn hier namelijk uniek: de samenwerking met allerlei spelers in de keten, de koppeling theorie en praktijk, alles rondom het ontwerpen, bouwen, programmeren en onderhouden van drones en het kunnen uitvoeren van drone-operaties kan goed aan bod komen. Ons onderwijs zal relevanter, realistischer en uitdagender worden, waarbij we in het verlengde hiervan bijdragen aan de sociale acceptatie van professioneel dronegebruik.

Cases

Cases waar de MBO College Airport bij betrokken is

Use case 1.5: Managementreview arbeidsmarktonderzoek drone-industrie

Use case 1.5: Managementreview arbeidsmarktonderzoek...

Managementreview arbeidsmarktonderzoek drone-industrie Managementreview-Arbeidsmarktonderzoek-Nederlandse-drone-industrie-K.-Hagens-22-maart-2023-1Downloaden

Ga naar case
Usecase 1.3: Onderzoek naar acceptatie en de determinanten hiervan meten van effecten drones en UAM op omgeving

Usecase 1.3: Onderzoek naar acceptatie...

Onderzoek naar acceptatie en de determinanten hiervan meten van effecten drones en UAM op omgeving....

Ga naar case
Dutch Drone Delta – Verantwoord Vooruit (op basis van Verbinding)

Dutch Drone Delta – Verantwoord...

Dutch Drone Delta – Verantwoord Vooruit (op basis van Verbinding) 2pager-DDDDownloaden

Ga naar case
Scroll naar boven