KPN

KPN draagt voortdurend bij aan het mogelijk maken van UAM en erkent de aanzienlijke waarde ervan voor maatschappelijke doeleinden.

Over KPN

KPN is een toonaangevende leverancier van telecommunicatie en IT en marktleider in Nederland. Met onze vaste en mobiele netwerken voor telefonie, data en televisie bedienen we klanten in binnen- en buitenland. KPN richt zich op zowel particuliere klanten als zakelijke gebruikers, van klein tot groot. Daarnaast bieden we telecomproviders toegang tot onze wijdvertakte netwerken. KPN biedt zakelijke klanten (klein, middelgroot en groot) een compleet assortiment aan diensten, van vaste en mobiele telefonie en internet tot diverse end-to-end- oplossingen op het gebied van infrastructuur, werkplekbeheer, veiligheid, de cloud, datanetwerken, data uitwisseling en datacenters.

 

Expertises

KPN biedt en ontwikkelt services voor drones op het gebied van connectiviteit (data sim. application priority), 4G/5G routeplanning in de lucht, ground risk en de uitwisseling van data in een Common Information System (CIS). 

2.4-netwerk-in-beeld

Het belang van KPN om lid te zijn van de Dutch Drone Delta

KPN is partner van de DDD omdat we geloven in het maatschappelijk en economisch belang van de realisatie van een veilig dronenetwerk in Nederland en dit met partners willen realiseren.  Het maatschappelijk belang van het kunnen uitvoeren van medische transporten en het doen van bijvoorbeeld inspecties aan infrastructuur per drone is enorm. De ontwikkeling van diensten ogv data en connectiviteit zijn hier onderdeel van. DDD helpt KPN met het bouwen van het ecosysteem, het samen met partners valideren en bouwen van de noodzakelijke diensten en in het optrekken met stakeholders om UAM letterlijk te laten vliegen.  

Cases

Cases waar de KPN bij betrokken is

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek Eindrapport-arbeidsmarktonderzoek-drone-industrie-9-februari-2023Downloaden

Ga naar case
Uitkomsten use case 3.4: connectiviteit drones

Uitkomsten use case 3.4: connectiviteit...

De Stichting Dutch Drone Delta werkt aan hand van use cases om Urban Air Mobility....

Ga naar case
Uitkomsten use case 4.2: Living Lab dronebezorging

Uitkomsten use case 4.2: Living...

De Stichting Dutch Drone Delta werkt aan hand van usecases om Urban Air Mobility in....

Ga naar case
Scroll naar boven