Partners Dutch Drone Delta te gast bij BNR Eyeopeners

About the Project

Zou jij in een drone-taxi stappen? In deze podcast van BNR Eyeopeners waren Stephan van Vuren (AirHub), Quirijn de Geus (PostNL, Medical Drone Service) en Joshua Serrão (Gemeente Amsterdam) te gast om te praten over de toekomst van drones. Luister hier de podcast.


Over de aflevering

Je pizza per drone bezorgd of met de drone-taxi de lucht in. Het is niet de vraag of maar wanneer dit realiteit is. In deze podcast-aflevering van BNR Eyeopeners ‘zoomen’ we in op het vervoer van de toekomst, via de lucht! Steeds meer spullen kunnen via ons lagerluchtruim worden vervoerd en op den duur kan dat ook met mensen. Op dit moment wordt er volop geëxperimenteerd met spoedpakketten per drone. Denk aan medische bloedsamples per drone en op termijn misschien wel organen. 

Wat moet er nog gebeuren voordat het zover is? Is er wel genoeg maatschappelijk draagvlak voor al die vliegende goederen boven ons hoofd? We bespreken het met drie gasten die druk bezig zijn met drone-innovaties:

  • Stephan van Vuren is co-founder van AirHub. Hij is zelf oud-piloot en adviseert nu bedrijven bij toepassingen van drones. AirHub speelt een belangrijke rol bij de opkomst van drones op de zakelijke markt en hoe deze veilig kunnen worden ingezet.
  • Quirijn de Geus werkt namens PostNL aan de Medical Drone Service. Hierin werkt zij samen met ANWB, Drone-bouwer Avy en verschillende medische partners. Het doel: een service die medische goederen zoals bloedsamples en medicijnen tussen ziekenhuizen en instellingen vervoert per drone.
  • Joshua Serrão onderzoekt namens het CTO-office van de Gemeente Amsterdam welke toepassingen er nu en in de toekomst liggen bij drones en wat de rol van de gemeente is in de begeleiding en regulering van deze innovatie. 

Over BNR Eyeopeners

In dit programma praat Nina van den Dungen wekelijks met drie gasten over slimme technologische innovaties die een grote rol zullen gaan spelen in de duurzame toekomst. Er komen veel onderwerpen aan bod: zoals het realiseren van slimme energienetwerken, de mogelijkheden (en gevaren) van gezichtsherkenning, de nieuwste ontwikkelingen met betrekking tot remote working én de laatste innovaties op het gebied van cybersecurity. Nina bespreekt de impact van deze ontdekkingen, maar vooral ook de praktische toepasbaarheid ervan voor bedrijven en consumenten.

Cases

Use case 1.5: Managementreview arbeidsmarktonderzoek drone-industrie

Use case 1.5: Managementreview arbeidsmarktonderzoek...

Managementreview arbeidsmarktonderzoek drone-industrie Managementreview-Arbeidsmarktonderzoek-Nederlandse-drone-industrie-K.-Hagens-22-maart-2023-1Downloaden

Ga naar case
Usecase 1.3: Onderzoek naar acceptatie en de determinanten hiervan meten van effecten drones en UAM op omgeving

Usecase 1.3: Onderzoek naar acceptatie...

Onderzoek naar acceptatie en de determinanten hiervan meten van effecten drones en UAM op omgeving....

Ga naar case
Dutch Drone Delta – Verantwoord Vooruit (op basis van Verbinding)

Dutch Drone Delta – Verantwoord...

Dutch Drone Delta – Verantwoord Vooruit (op basis van Verbinding) 2pager-DDDDownloaden

Ga naar case
Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek Eindrapport-arbeidsmarktonderzoek-drone-industrie-9-februari-2023Downloaden

Ga naar case
Uitkomsten use case 3.4: connectiviteit drones

Uitkomsten use case 3.4: connectiviteit...

De Stichting Dutch Drone Delta werkt aan hand van use cases om Urban Air Mobility....

Ga naar case
Uitkomsten use case 3.3: drones op luchthavens

Uitkomsten use case 3.3: drones...

Op 21 maart 2022 heeft de Dutch Drone Delta een drone-inspectie uitgevoerd op Rotterdam The....

Ga naar case
Scroll naar boven