MovingDot

MovingDot draagt bij aan de veilige integratie van onbemande luchtvaart in de bestaande infrastructuur. Met expertise in traditionele luchtvaart vertalen ze complexe eisen naar veilige mogelijkheden voor UTM en UAM. Deze conceptuele oplossingen, voortkomend uit operationele kennis, bieden beleidsmakers en gebruikers de nodige inzichten.

Over MovingDot

MovingDot is een Aviation Consultancy bedrijf, met een focus op luchtverkeersleiding en luchthavens. Vanuit haar achtergrond in de operationele, technologische en management dimensies van luchtverkeersleiding ondersteunt MovingDot in alle aspecten van ATM/UTM: strategie- en beleidsontwikkeling, veiligheidsanalyses, aeronautical studies, research & development, integratie van U-space/UTM in ATM en luchtruim- en route-ontwerp.

MovingDot’s kracht is het conceptueel ontwerpen en samen met de klant implementeren van operationeel realistische oplossingen. Met een kleine dertig medewerkers combineren we wetenschappelijk analytische competenties met operationeel inzicht. Het team van technische analisten, luchtverkeersleiders, vliegers en onderwijskundigen biedt duurzame en veilige oplossingen in de complexe interactie van de bemande en onbemande luchtvaart.

ANWB drone weiland

Expertises

Safety

Kennis en expertise voor een veilige en effectieve integratie van onbemande luchtvaart in de bestaande luchtvaartinfrastructuur.

Concepts

Vanuit operationele ATM en luchthaven expertise bieden ze conceptuele oplossingen hoe de integratie tussen bemande en onbemande luchtvaart ‘slim’ kan laten plaatsvinden.

Design

MovingDot biedt met haar team van experts oplossingen in luchtruimontwerp en procedures voor een veilige operatie voor UTM/UAM.

ANWB medical drone met ambulance helicopter

Het belang van MovingDot om lid te zijn van de Dutch Drone Delta

MovingDot wil een leidende rol spelen om de luchtvaart te verduurzamen. De onbemande luchtvaart kan hier een belangrijke invulling aan geven en hiervoor is het opdoen van nieuwe kennis noodzakelijk. De Dutch Drone Delta is hiervoor een uitstekend platform door de inbreng van een veelheid aan verschillende kennis en ervaring op het UTM/UAM terrein. Bovendien is het enthousiasme van alle deelnemers heel aanstekelijk en inspirerend en is het gewoon ook erg leuk voor de MovingDotter.

Wij zijn ervan overtuigt dat een actieve inbreng in de duurzaamheidsagenda cruciaal is voor MovingDot. De Dutch Drone Delta geeft ons die inzichten door haar opzet en uitvoering. Bovendien is de samenwerking bijzonder prettig en dit weer leidt tot nieuwe contacten en producten die MovingDot in de markt kan zetten.

Cases

Cases waar de MovingDot bij betrokken is

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek

Uitkomsten use-case 5.3 Arbeidsmarkt onderzoek Eindrapport-arbeidsmarktonderzoek-drone-industrie-9-februari-2023Downloaden

Ga naar case
Scroll naar boven