Adecs Airinfra

Adecs Airinfra is een expert op het gebied van beide de bemande en onbemande luchtvaart.

Adecs Airinfra logo

Over Adecs Airinfra

Adecs Airinfra biedt meer dan 20 jaar consultancy en software-oplossingen voor het verbeteren van luchtvaart en luchthavens. Onze internationale klantenkring bestaat onder meer uit luchthavens en overheden. Als luchthavenconsultants richten wij ons op het benutten van kansen en het oplossen van problemen rond luchtvaart en luchthavens. Ons doel is het creëren van duurzame waarde, rekening houdend met mens en milieu. Ons werkveld omvat daartoe zeer diverse onderwerpen, variërend van vliegroutes tot luchthavenoperaties en van geluidsbelastingen tot veiligheid. Adecs levert ook voor onbemande luchtvaart en specifiek Urban Air Mobility (UAM) de expertise op het gebied van milieu en omgeving, veiligheid, regelgeving en beleid.

 
Adecs_DDDwebsite_1

Expertises

Milieu en omgeving

Onderzoek van milieueffecten van luchtvaart op gebied van geluidsbelasting, lokale luchtkwaliteit, externe veiligheid en klimaat. Gedegen inzicht in milieu- en omgevingseffecten is van belang voor bijvoorbeeld de ruimtelijke inpassing van UAM.

Veiligheid

Onderzoek naar obstakelbeperkingen en vliegveiligheid. Bij de ontwikkeling van bijvoorbeeld vertiports is het belangrijk om de veiligheid van de operatie en omgeving te waarborgen.

Regelgeving en beleid

Advies, evaluaties, contra-expertises en haalbaarheidsonderzoeken op gebied van luchtvaartregelgeving en -beleid. Het ondersteunen van (lokale) overheden bij het ontwikkelen van regelgeving en beleid voor onbemande luchtvaart en UAM.

Two,Drone,Quad,Copters,With,High,Resolution,Digital,Camera,Flying

Het belang van Adecs Airinfra om lid te zijn van de Dutch Drone Delta

In de afgelopen jaren is de droneontwikkeling in een versnelling geraakt waarbij meer en meer partijen hiermee rekening gaan houden, waaronder de overheden die met nieuw beleid hierop willen sturen. Deze ontwikkeling heeft onder andere impact op de omgeving (milieueffecten en ruimtelijke ordening) en vliegveiligheid (luchtruim). Dit zijn werkgebieden waar Adecs al meer dan 20 jaar ervaring in heeft binnen de luchtvaart. Het is belangrijk dat overheden en luchthavens ondersteunt kunnen worden om nu en in de toekomst goede keuzes te maken met betrekking tot deze relatief nieuwe modaliteit. Lid zijn van de Dutch Drone Delta biedt Adecs de mogelijkheid om onze expertise op dit vlak te delen, samen te werken met andere partners en van de kennis en ervaring in het netwerk te leren. Gezamenlijk kunnen wij zo meehelpen aan een gezond en duurzaam UAM-ecosysteem en deze nieuwe modaliteit succesvol in het Nederlandse luchtruim te integreren.

Cases

Cases waar de Adecs Airinfra bij betrokken is

Usecase 1.3: Onderzoek naar acceptatie en de determinanten hiervan meten van effecten drones en UAM op omgeving

Usecase 1.3: Onderzoek naar acceptatie...

Onderzoek naar acceptatie en de determinanten hiervan meten van effecten drones en UAM op omgeving....

Ga naar case
Scroll naar boven