Doelstelling

De Dutch Drone Delta werkt aan de realisatie van Urban Air Mobility. Een nieuwe en duurzame vorm van mobiliteit tussen en binnen steden. De partners en initiatiefnemers in Stichting Dutch Drone Delta hebben een belangrijke functie in de Nederlandse economie en maatschappij. Met infrastructuur, technologie, kennis en essentiƫle diensten houden zij Nederland bereikbaar en mobiel en zorgen zij voor een basis waarbinnen de Nederlandse industrie kan innoveren en nieuwe producten klaarstoomt voor export naar de wereldmarkt.

Drones hebben de potentie om het fileprobleem op te lossen, om havens automatisch te inspecteren en te beveiligen, en medicijnen altijd op het juiste tijdstip af te leveren.

Om te zorgen dat dit op een veilige, efficiƫnte en maatschappelijk gewenste manier gebeurt, slaan we nu de handen ineen. We onderzoeken hoe drones autonome langeafstandsvluchten kunnen uitvoeren, en hoe bemand en onbemand verkeer feilloos gecombineerd kan worden.

Hierbij laten we zien dat drones een positieve invloed hebben, op onze economie, milieu en maatschappij. Samen bereiden we ons voor op deze toekomst.